​CHRISTIANNE

Wat ik zoal deed en doe...

De afgelopen jaren concentreerde ik mij met Raakvak op creatieve grafische en copywriting klussen. Sparren met de klant en zoeken naar een creatieve combinatie van vorm en inhoud blijft heerlijk werk!

Maar sinds een aantal jaar ben ik toch ook weer gegrepen door wat er in onze samenleving allemaal gebeurt. Ik ging steeds meer vragen stellen bij wat ik om me heen zag gebeuren en vertaalde die in "columns". Op zoek naar nieuwe inspiratie en een andere invalshoek ging ik ook weer studeren.

Ik friste mijn kennis van de filosofie op bij de The School of Life. Ook verdiepte ik mij in achtergronden van persoonlijke ontwikkeling, zoals transactionele analyse en systemisch werk. 

Daarnaast legde ik met goed gevolg twee bachelor vakken (Identity, Diversity and Inclusion en Contemporary Social and Political Philosophy) af aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de VU.

Voortbouwend op mijn oude studies Rechten en Geschiedenis, maar helemaal opnieuw geïnspireerd, wil ik graag bijdragen aan "open mindedness" en aan een inclusieve, sociaal rechtvaardige samenleving. Om daarvoor meer instrumenten in handen te krijgen, volgde ik cursussen Participatief Theater en Socratisch gesprek.

Wat deed ik hiervoor zoal?

In de jaren '80 studeerde ik rechten en geschiedenis aan de UvA. In de jaren '90 werkte ik o.a. als consultant en als projectmanager  op het snijvlak van organisatie en IT. Ik verdiepte mij in processen, change management, kennismanagement en projectmanagement. 

Vanaf 2000 deed ik veel vrijwilligerswerk op de school van mijn dochters en op de tennisvereniging. Ik nam o.a. het initiatief voor het Gooise Vrouwen "Sherrytea" Toernooi, een uniek tennistoernooi op 7 verenigingen, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Ik was ook lange tijd secretaris in het bestuur van de Stichting Stem van Afrika.

Kijk ook op mijn linked-in profiel.

Ik wil graag ruimte maken in het hoofd van mensen; ruimte om te spelen, ruimte voor een ander, ruimte voor een andere opvatting, ruimte om de eigen overtuigingen te bevragen.

Daartoe schrijf ik, begeleid ik theaterworkshops en ontwikkel ik op dit moment een bordspel. 

Ook hierin zoek ik naar een creatieve combinatie van vorm en inhoud.