top of page
VERTELSPELLOGODEF.jpg

Reis door de tijd van je leven, aan de hand van meer dan 150 vragen!

Een verhalend, vermakelijk, leerzaam

en verbindend spel!

Het spel is in het najaar van 2020 verkrijgbaar.

Meer dan 150 vragen die uitnodigen om concrete verhalen te vertellen.

Vragen in 5 categorieën en voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

Maar ook een spelelement, dus er komt een winnaar uit de bus!

Speelduur 60-80 minuten, maar voor echte kletskousen iets langer....

Voor 3-6 spelers van 12-99 jaar

Een ouderwets gezellig spel!

Met illustraties van Barbara de Wolf

HET GROTE VERTELSPEL

Over oude koeien en nieuwe geitjes 

NB. Kun je niet wachten tot oktober omdat je een leuke reünie o.i.d. hebt, neem dan contact op, dan bekijken we of je mogelijk het prototype kunt lenen.

HET SPEL

 

Deel jouw verhalen van vroeger en nu, verzamel vijf kleurkaarten en win! Maar pas op voor spelmakers en spelbrekers!

Vind jij het ook belangrijk om verhalen met elkaar te delen? Anekdotes van vroeger door te geven aan je kinderen en kleinkinderen? Of te delen met vrienden? Maar wanneer komt het ervan, en welk verhaal kies  je dan?

IMG_5709kopie.jpg

DE WINST

Speel je het spel met mensen van een andere generatie of culturele achtergrond, dan kom je van alles te weten over ieders leven, dan is het spel een ontdekkingstocht boordevol eyeopeners door de nabije geschiedenis en/of een andere cultuur. 

 

Speel je het spel met bevriende leeftijdgenoten, dan is het een feest der herkenning, een gezamenlijke trip to memory lane.

Waarom dit spel spelen? Omdat het bruggen slaat tussen mensen, met name tussen generaties en tussen culturen. Het stimuleert de kennis van de eigen geschiedenis en de beleving van (de eigen) cultuur. Dat doet het via de weg die al eeuwen als de beste geldt: via het vertellen van persoonlijke verhalen.

Dat wordt een steeds zeldzamere bezigheid. We communiceren wat af, maar doen dat meestal via mobiel of PC. Het gesproken woord is echter nog steeds de beste manier om een ander te laten weten wat er leeft in je, om echte verbinding tot stand te brengen. 

Met dit spel heb je alle kans om de verhalen van je leven en jouw tijd te delen. Dan wordt het vanzelf de "avond van je leven", dus speel dit spel!

 

Dit spel nodigt uit om te vertellen, live, aan tafel. De vragen van het spel zullen je naar allerlei herinneringen brengen. Van vakanties tot schoolwerkstukken, van de stencilmachine naar de eerste man op de maan, de vragen zijn verrassend en zullen je aansporen weer eens stil te staan bij specifieke momenten in je leven. Voor elk leeftijdscategorie zijn toepasselijke vragen gemaakt zodat het spel zich juist leent om door oud en jong gespeeld te worden. Het spel nodigt ook uit om te luisteren en door te vragen.

En het spel kan "gespeeld" worden: met de spelmakers en spelbrekers kun je mazzel of pech hebben en andere spelers plagen. Maar echte verliezers kent dit spel niet, want iedere speler is gehoord! Dus haal ze maar van stal………die oude koeien, en vergeet de nieuwe geitjes niet!

IMG_6015kopie.jpg
IMG_6017kopie.jpg
IMG_6014kopie.png
IMG_6016kopie.png
koetjegeitje.jpg
koetjegeitje.jpg

Wat mensen zeggen over:

HET GROTE VERTELSPEL

Over oude koeien en nieuwe geitjes 

Wat een leuke manier om samen herinneringen op te halen! Ik heb het met de buren gespeeld om ze beter te leren kennen, maar ook een keer met mijn kinderen. In beide gevallen een ontzettend genoeglijke avond gehad. 

An (74 jaar)

Dank! Het spel roept op tot gesprek, interesse en nieuwsgierigheid. Het daagt je uit in de tijdsdimensie, dat is leuk!

 Luc (24 jaar)

Superleuk familiespel om een avond te praten over van alles en nog wat!

Marike (48 jaar)

Het is een erg leuk spel met verrassende vragen, waar je zelf nooit op zou komen. Je leert echt andere dingen, niet 'standaard' dingen over elkaar. Het is erg mooi vorm gegeven.

Baukje (16 jaar)

bottom of page