top of page

Op deze pagina vind je enkele van de projecten waaraan ik werk of heb gewerkt.

Programmamanagement van de eerste Week van de Kinderfilosofie

Als fan van filosoferen met kinderen nam ik samen Marianne Scheeper en het CKN het initiatief om in april 2021 voor het eerst een Week van de Kinderfilosofie te organieren. Met Marianne teken ik voor de opzet en realisatie van deze campagne. De Week is bedoeld om kinderfilosofie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Filosoferen leert kinderen belangrijke vaardigheden zoals kritisch en logisch denken, luisteren en onderzoeken. Met die vaardigheden op zak kunnen zij als volwaardig burger meedoen in de samenleving; een doel waar ik mij graag voor inspan.

Naast het uitwerken van het concept verbond ik partners aan het project, maakte en schreef ik de website en ik ben verantwoordelijk voor het projectmanagement. De Week van de Kinderfilosofie in ondergebracht in de Stichting Promotie en Publiciteit Kinderfilosofie, waarvan ik penningmeester ben.

WvdK-basis-def.png

Oktober 2019- maart 2021

(Hoofd)redacteur nieuwsbrief en dynamisch gedeelte van de website van het Centrum Kinderfilosofie Nederland.

Ik stapte in een bestaande website, het budget van de deze stichting is gering, daarom is de uitdaging des te groter. Het streven is om veel meer activiteit te creëren binnen de gemeenschap van kinderfilosofen, het vak verder te onderbouwen en legitimeren en om ook de buitenwereld ervan te overtuigen dat filosoferen met kinderen een belangrijke bijdrage is aan de ontwikkeling van kinderen. Ik redigeer en schrijf en plaats artikelen, ik zet de lijnen uit, en breng structuur aan in processen, organisatie en de opzet van de nieuwsbrief.

Bestuurslid Paulien van het CKN: 'Heerlijk en zo fijn dat jij af en toe gewoon alles bij elkaar veegt, er eens even rustig voor gaat zitten en dan alles voor iedereen weer helemaal helder op een rijtje zet! Dat geeft enorme houvast om zo de stichting verder uit te bouwen."

fb-logoCKN.png

Webteksten en logo-ontwerp voor diverse opdrachtgevers

De afgelopen jaren schreef ik voor diverse opdrachtgevers de teksten voor op hun website. Ik hielp hen met het ordenen van hun gedachten, het aanbrengen van de juiste structuur in de informatie die ze op hun site willen delen en het creëren van het bijpassende beeld. Hiernaast een afbeelding van een logo dat ik maakte voor Stephanie Roovers. Voor haar ontwierp ik het logo maar ook bijpassend beeld voor op haar site. En ik schreef alle teksten.

Een van mijn recente klanten Joko van den Ingh: "Zo'n fijn eerste gesprek! Ik had meteen het idee dat je me begreep. Je liet me  praten en maakte aantekeningen. Af en toe vatte je samen. Of je haalde voor mij de kern uit alles wat ik je vertelde. Je stelde hele goede vragen over mijn stijl, zodat die ook in het logo kon terug komen. Ook het verdere proces verliep vlot!"

logo-stephanieroovers-site.jpg

Najaar 2018

Totale concept en uitvoering van cursusmap "Ik en mezelf" voor Win de Inner Game

Ik volgde het jaar daarvoor zelf de cursus, toen werd nog gewerkt met kopieën uit handboeken TA en systemisch werk. Onleesbaar voor de meeste cursisten. Ik maakte een cursusmap, bracht structuur aan, schreef leesbare teksten, en verzon zelf kleine casussen om dingen te verhelderen. Daarnaast zorgde ik voor passend beeldmateriaal en citaten om af en toe wat lucht te geven in deze toch wel zware kost. Het was een project naar mijn hart omdat vorm en interessante inhoud erin gecombineerd werden. 

Bianca van der Meer van WIN de Inner Game: "Wat ben ik blij met deze map. Je hebt ook voor mij nog veel meer helderheid geschapen in de cursus. Hij is mooi, duidelijk, leuk en toch staat er precies in wat iedereen als basiskennis zou willen weten. En de cursisten zijn ook enthousiast! "

cursusmapIkenMezelf_edited.jpg
bottom of page