top of page

Portret van een straat (deel 3)

Donderdag 16 april 2020

Bewoners: Winde, Gertjan en tijdelijke Wouter (22)

Wouter woont in het ACTA gebouw, een grote drukke studenteflat. Dat is nu misschien niet de beste plek om te wonen, dus zit ie hier op zijn vertrouwende stek. Gertjan is verhuurmakelaar en moet wel aanpassingen doen in zijn werk. Bijvoorbeeld bij de opleveringen: hij inspecteert dan, maar zonder dat huurders en verhuurders erbij zijn. Het is een eenmansbedrijf, dus hij kan zowel thuis als op kantoor werken. Winde was docent Nederlands, maar is tijdelijk gestopt met aar werk. Onder andere om buiten de schoolvakanties naar hun huisje in Griekenland te kunnen gaan. Dat zit er dit jaar niet in, het aantal vouchers van vliegmaatschappijen stapelt zich op.

Maar ze hebben nog een verblijf, is Rijs in Friesland. Daar zitten ze heel veel nu. “Veel rustiger dan hier” zegt Winde. “Toen ik vanmiddag hier even een boodschap deed kreeg ik het gevoel dat iedereen hier precies zo doet als normaal.” Moeilijk is vooral het afzien van sociale contacten. Hoewel de contacten er online wel zijn, is het toch anders. Winde is niet bang, want ze weet dat dat niet constructief is. Bepaalde beelden die haar de rillingen geven, parkeert ze daarom heel bewust.

Het is wel mooi dat mensen bewuster lijken te gaan leven, meer met z’n allen, minder consumentisme. Hopelijk leidt deze crisis tot een eerlijkere verdeling van de welvaart.

Sinds 1992 wonen ze hier, ze hebben allerlei mensen zien gaan en komen. Nu, door de appgroep, de barbecue en dit foto- en interviewproject wordt de straat hechter. “We weten nu weer we hier wonen. De straat groeit langzaam uit tot een community, daar zouden we meer gebruik van moeten maken.”


Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page