top of page

Portret van een straat (deel 11)

Woensdag 22 april

Bewoners: Kitty, Marijn, Boris (16) en Mats (14)

Kitty werkt vier dagen per week bij een overkoepelende organisatie van sportaccommodaties, met name zwembaden. De organisatie ondersteunt de exploitanten van de accommodaties met allerlei diensten. Ze is communicatieadviseur en maakt deel uit van het crisisteam. Vandaar dat ze nog steeds met regelmaat op kantoor werkt. Alles is natuurlijk dicht, veel mensen hebben geen werk. De aanvragen voor alle overheidscompensatie voor de lokale werknemers loopt nu bijvoorbeeld via haar organisatie. Ook worden instructies en advies gegeven over het zo kosteloos mogelijk onderhouden van de zwembaden, het perron moet bijvoorbeeld vochtig worden gehouden omdat het materiaal bij uitdroging kapot gaat. En hoe los je het verlopen van de geldigheid van EHBO-diploma’s op, als niemand de verlengingscursussen mag geven? Er is een lobby gaande bij het ministerie van VWS, zowel voor geld om de schade te compenseren, als om zo snel mogelijk weer open te mogen. Maar ja, het is vooralsnog onbekend wat het corona-virus in zwembadwater doet.

Marijn is pensioenconsultant. Hij werkt wel 100% thuis nu en vindt het lastig dat werk en privé nu zo gemakkelijk door elkaar lopen. Maar juist daardoor lukt het hem nu beter om tegen een collega die om 17.30 nog een ingewikkelde vraag stelt, nee te zeggen. Tot nu toe vond hij online werken geen probleem, maar als hij straks echt met heel nieuwe klanten moet kennismaken, lijkt hem dat wel vreemd. Problemen zullen er misschien wel komen in zijn branche, als er straks minder deelnemers zijn omdat er minder geld beschikbaar is, dan groeit het fonds niet meer.

De jongens doen redelijk goed hun schoolwerk en leven verder onder het motto: liever een gameverslaving dan corona.

Marijn vindt het fijn dat hij niet meer te laat kan komen voor het eten, en dat ze altijd met ’n vieren eten. “Treurig dat ik daar corona voor nodig heb” voegt hij er nog aan toe.

Kitty is zich door de situatie bewust geworden hoe belangrijk sociaal “live” contact is, en niet alleen vanuit having funperspectief. Het houdt je ook mentaal gezond omdat er een andere kant van jezelf aan bod komt in die contacten.

Moeilijk vinden ze het ook dat er zo weinig is om naar uit te kijken. Maar ze realiseren zich toch vooral wat een mazzelaars ze zijn met hun ruime huis, de tuin en de relaxte buren.Komentáře


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page