top of page

Portret van een straat (deel 12)

Dinsdag 21 april

Bewoners: Wil en Trudi

Wil en Tudi zijn bouwers, of oppassers, of ouderenverzorgers, of renteniers…..het is maar net hoe je het noemen wil. Het zijn in elk geval familiemensen. Ze passen twee dagen per week op hun kleinkind Joep. In de zomer krijgen ze er nog twee kleinkinderen bij. Ze helpen hun kinderen om ook hun “nesten” mooi op te bouwen, aan de twee babykamers hebben ze een behoorlijk aandeel gehad. In de loop der jaren bleven ze ook bezig met hun eigen huis. Er zijn altijd wel weer verbeterpunten of leuke projecten in huis of tuin te ondernemen. Ze zijn er maar druk mee, en in die zin heeft deze situatie hun leven niet erg veranderd. Ze hebben wel duidelijke afspraken gemaakt met de kinderen over de contacten, want het moet wel allemaal veilig blijven voor iedereen.

Ook met het oog op de andere bezigheid van Trudi: ze heeft een paar vaste ouderen die ze verzorgt. Ze helpt met van alles in de dagelijkse beslommeringen. Soms, bijvoorbeeld als de telefoon kapot is, wordt Wil ook ingeschakeld. Ze geeft de ouderen vooral ook aandacht; over de officiële thuiszorg zou ze een boekje open kunnen doen, maar laat het bij “die zijn meestal na tien minuten al weer weg”. Ze zet vraagtekens bij de huidige regeling in de verpleegtehuizen: ten koste van alle menselijke warmte en contact wordt daar het leven nog een paar maanden opgerekt, is dat zinvol?

Het moeilijkst vinden ze dat er geen uitjes zijn, geen horeca waar je een kop koffie kunt drinken tijdens een fietstocht, geen boetiek waar je een leuke blouse kunt passen. Tijdens dit gesprek krijgt Trudi een pakje bezorgd; voor het eerst heeft ze online kleding besteld, want ze wilde toch iets…..

Support your localdeden ze al voor deze crisis, maar voelen daar nu nog meer verantwoordelijkheid.

Ze vinden het soms lastig dat mensen zo paniekerig doen over die 1,5 meter afstand, iedereen doet toch z’n best? Dat ze niet knuffelen met de kinderen vinden ze ook niet leuk, maar die drie kussen altijd bij elke begroeting, die mogen weg blijven wat hen betreft.

In de straat letten ze nu extra op de oude overburen op de van ’t Hofweg. De straatapp vinden ze soms heel grappig.댓글


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page