top of page

Portret van een straat (deel 4)

Donderdag 16 april 2020

Bewoners: Ruud , Jort (18) en Xiaryvien (16)

Ruud is gepensioneerd en vermaakt zich normaal gesproken met vooral sportieve uitjes. Meestal in gezelschap maar dat kan nu niet. Jort deed eerder deze week zijn laatste schoolexamen. Omdat de centrale examens dit jaar niet doorgaan, is hij nu vrij. Hij wilde volgende jaar een tussenjaar gaan doen, maar begint toch maar aan een rechtenstudie. Xiaryvien doet ook eindexamen en gaat volgend jaar een opleiding verpleegkunde doen. Omdat beide kinderen volgend jaar waarschijnlijk het huis uit gaan, voelt het nu wel als quality time, zo met z’n drietjes thuis. Het hele huishouden is nu veel meer een gezamenlijke activiteit geworden die soms met tegenzin, maar ook vaak met een grap wordt gedaan.

Het meest mist Ruud het gezelschap van vrienden bij het sporten. De kinderen mogen wel met een paar vaste vrienden afspreken. Hij is ook scheidsrechter bij SDO, het “een beetje opvoeden” van de jongere kinderen mist hij ook. Wat wel gewoon doorgaat is zijn rol als gebouwbeheerder bij Filmhuis Bussum. Sterker nog, daar doet hij juist nu allerlei klussen die bijna niet te doen zijn als het gebouw open staat voor publiek. Zoals het schilderen van de lambriseringen. Dat is veel werk, nu kan hij zijn spulletjes laten liggen tot hij de volgende dag weer verder kan. Ruud is niet bang voor zijn gezondheid, hij is helemaal niet zo bezig met dat virus. Soms moet hij er aan herinnerd worden, dan houdt hij niet genoeg afstand.

De banden met de straat zijn niet heel hecht, behalve met directe buren. Maar de straatbarbecue en dit project met de foto’s en verhaaltjes maken de straat steeds leuker.


Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page