top of page

Portret van een straat (deel 6)

Donderdag 16 april

Bewoners: Ellen, Floris, Thomas (5) en Pien (3,5)

Het is een beetje passen en meten om een geschikt tijdstip te vinden om in gesprek te komen. Door het open keukenraam praten we, Ellen staat ondertussen te koken. Pien zit in de vensterbank met een bakje komkommer en tomaatjes. Met grote nieuwsgierige ogen volgt ze wat er gebeurt. Thomas springt in de voortuin op de trampoline en komt af en toe vragen of zijn moeder wil komen kijken naar zijn acrobatische toeren. Het is schipperen met de tijd hier. Op de drie dagen dat ze geen oppas hebben wisselen Floris en Ellen elkaar om de twee uur af om met de kinderen bezig te zijn. Ellen is office- en HR manager, de hoeveelheid werk is bij haar wel iets afgenomen. Floris heeft een eigen bedrijf in oplossingen voor ergonomisch werken. Hij heeft vijftig mensen in dienst. Dat voelt hij wel als een hele verantwoordelijkheid nu. Hij weet dat er juist nu ook kansen liggen maar dan moet je wel snel kunnen schakelen. En dat is soms lastig en brengt ook wel eens stress met zich mee. Op de dagen dat de oppas er is, gaan soms een paar uurtjes naar kantoor, verder hebben ze thuis een -uiteraard verantwoorde- werkplek. Van rust is door de week niet veel sprake, maar in het weekend merken ze nu dat ze juist minder stress en haast hebben. Sociale verplichtingen blijken, hoe leuk ook, toch veel te vragen. Ze genieten nu in het weekend van met elkaar zijn, de rust doet iedereen goed, Thomas lijkt plotseling te gaan groeien. En straks wordt het extra genieten als van alles weer mag.

Frustrerend vinden ze het wel om geen live contact met hun ouders te mogen hebben, zeker als die ziek zijn en daarom tot de risicogroep behoren.

Het gezegde “beter een goede buur” is in deze tijden erg van toepassing: eigenlijk zijn ze samen met het gezin van Daan en Maud (twee huizen verderop) één groot gezin geworden. Ze delen de oppas en de kinderen lopen steeds bij elkaar binnen om te spelen. Heel fijn om zo de lasten een beetje te verdelen en de kinderen speelruimte te geven.Commentaires


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page