top of page

Portret van een straat (deel 1)

Donderdag 2 april 20202

Bewoners: : Hayo, Leonica en hun twee kinderen Mees (15) en Lot (12)

Leonica zit boven te werken. Zij werkt bij een bank en werkt wel vaker thuis. Haar werk gaat eigenlijk voor de volle 100% door, alleen nu alles vanachter de laptop thuis.

Hayo is bondscoach jeugd bij de Golfbond. Zijn werk ligt zo goed als stil; wedstrijden, trainingen, alles is afgelast. Hij sleutelt nog wat aan beleidsplannen, volgt hier een daar een online vergadering. Maar het meeste van zijn tijd besteedt hij nu aan het verbouwen van zijn schuur. “Dat is een voordeel, ik kom nu eindelijk toe aan klussen die al heel lang bleven liggen. De schuur is er daar één van.”

Mees en Lot zitten op hun eigen kamer schoolwerk te doen. Hun scholen hebben het goed voor elkaar, dus dat levert niet veel problemen op. Na school springt Lot uren op de trampoline met haar mobiel in de hand, ondertussen praat ze via Facetime met vriendinnen.

In het begin van de crisis waren ze wel wat onrustig, maar na drie weken is het meeste stof wel neergedaald en is er berusting bij de situatie.

Het op elkaar aangewezen zijn in deze tijd maakt dat de gezinsbanden nu ook op andere manieren worden ingevuld dan voorheen. Dat is mooi.

De straat is fijn, ze wonen hier nu ruim twee jaar en zijn –juist onder deze omstandigheden- blij dat ze hier wonen. Leuke aanspraak, fijne tuin.Comments


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page